Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Агенцията за храните започва проверки преди Великден

2 коментара
Агенцията за храните започва проверки преди Великден

Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) започва от понеделник извънредни проверки преди празниците Великден и Гергьовден.

Инспекторите ще следят за качеството на традиционно предлаганите храни по това време - козунаци, яйца и агнешко месо. За пръв път тази година потребителите ще могат сами да различат дали агнешкото в магазина е българско или вносно.

Върху агнешкото ще се поставят печати с различни цветове. Синият ще гарантира, че месото е българско, а червената маркировка означава вносно. Печатите ще се поставят по такъв начин, че дори при разрязване на тялото на животното на четвъртини всяко парче ще има маркировка.

Проверки ще има и на пазарите за живи животни, за да се следи дали агнетата са идентифицирани и дали имат ветеринарно свидетелство.

В проверките ще се включи и икономическа полиция.

Проверки ще се правят и по сигнали на потребители. Те могат да се подават онлайн или на горещия телефон на агенцията 0700 122 99.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. jivka65
    #2

    Всяка година едно и също...И накрая кво - нищо. Който иска да си прави шмекерии си ги прави.

  2. анита хегерланд
    #1

    Въпросът не е дали агнешкото е българско, а кога е заклано животното?! Колко време е престояло месото, кога са снесени яйцата и с какви продукти /кога са произведени/ е направен козунакът...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.