Агитки блокираха движението в София преди мача между Левски и ЦСКА

Шествията на футболните агитки блокираха бул. "Васил Левски" преди началото на мача в 16.00 ч. между отборите на "ЦСКА" и "Левски" в солицата.

Затруднения в движението на столичния градски транспорт и периодични спирания се очакват в района на бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Фритьоф Нансен", ул. "Граф Игнатиев" в посока Националния стадион "Васил Левски". Това съобщи пресцентърът на Столичната община.

МВР има разработен план за полицейските действия преди, по време и след края на мача, като целта на органите на реда е да не стига до сериозни инциденти. Около Националния стадион "Васил Левски" и около джамията в София е разположена и жандармерия.

Общо 66 души са отведени в различни столични управления на МВР към 15.30 часа преди началото на мача между отборите на ЦСКА и "Левски". Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Засилено бе полицейското присъствие в централната градска част, около спирките на градския транспорт и в района на националния стадион.

По-рано пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи за 28 задържани. Хванатите са били или без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред.

Потвърдила се е информацията за нападенията над чужденци, за която се говори в социалните мрежи, поясни Лазаров. След 21 часа снощи 7 фенове на „Левски” и един на ЦСКА са направили опит да нападнат четирима чужди граждани от африкански произход при джамията в центъра на столицата. Нападението е предотвратено.

„МВР прави всичко възможно, в рамките на закона, да осигури сигурността на гражданите и опазването на обществения ред преди, по време и след футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски". Подготвени са водометни машини. Засилено е полицейското присъствие на територията на цялата столица”, каза Лазаров.

Споделяне

Още от България