Агресивен питбул нахапа жестоко дете в пловдивско село

Агресивен питбул нахапа жестоко дете в пловдивско село

Питбул нахапа жестоко дете в пловдивско село, съобщи Нова телевизия. Момченцето било нападнато от животното пред погледите на стопанина на кучето и десетки други деца. Агресивното куче все още е в населеното място, а хората се страхуват да пускат децата си сами по улиците.

Малкият Димитър и приятелите му играели в парка на пловдивското село Динка. Стойчо Марков стоял на близката пейка заедно с питбула си, който бил без намордник. Децата отишли да погалят кучето. По нищо не личало, че то ще прояви агресия. "В един момент моят син минава зад кучето, то се обръща, събаря сина ми и го ухапва по корема, одраска и лицето му", разказа майката на пострадалото момче.

Собственикът на питбула осъзнава грешката си, че е оставил кучето без намордник. "Не съм искал кучето да го захапе. Повече няма да го пускам", заяви той.

Пострадалото семейство е подало жалба в Районното управление на МВР и настояват агресивните животни да не живеят в селото. От полицията обяснили, че собственикът на кучето ще бъде официално предупреден.

Споделяне

Още от България