Агроминистърът с още двама заместника, идващи от ДФЗ

Агроминистърът с още двама заместника, идващи от ДФЗ

Доскорошни кадри на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) са назначени за зам.-министри на земеделието и храните, с което агроминистърът Румен Порожанов на практика се огражда с бивши колеги.

В петък политическият кабинет на Порожанов бе попълнен с още двама заместник- министри. Това са Лозана Василева и Вергиния Кръстева, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Лозана Василева е доктор по икономика и от 2014 г. е заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие“. Вергиния Кръстева е завършила Университета за национално и световно стопанство. От 2016 г. е началник отдел в дирекция "Директни плащания“ на ДФЗ.

Самият Порожанов бе шеф на земеделския фонд от март 2011 г  до август 2013 г., когато бе махнат от правителството на Орешарски, след което стана служебен министър на финансите в кабинета на Георги Близнашки, а после отново оглави фонда до отстраняването му от служебния земеделски министър Христо Бозуков в началото на февруари 2017 г.

Почти веднага след назначението на Порожанов за министър на земеделието, негов заместник стана Атанас Добрев, който дотогава бе зам.-шеф на ДФЗ. Малко по-късно трети мандат като зам.-министър на земеделието в правителство на ГЕРБ получи Цветан Димитров.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?