Ахмадинеджад призова в Куба за нов световен ред

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад призова за установяване на нов световен ред, основаващ се на справедливостта, предвид упадъка на капитализма, който според него се намира в задънена улица, съобщи Франс прес.

 

Виждаме, че капиталистическият строй на различни места е в упадък, че се намира в задънена улица, заяви Ахмадинеджад на конференция в университета в Хавана часове след пристигането си на еднодневна визита в Куба в рамките на регионалната му обиколка.

 

Иранският президент отбеляза, че е необходимо да се установи нов ред, с нов поглед, основаващ се на справедливостта, който уважава всички човешки същества.

 

Трябва да бъдем бдителни, нащрек, защото ако самите ние не подготвим новия световен ред, то наследниците на робовладелците и капиталистите ще ни наложат нова система, добави Ахмадинеджад, когото Хаванският университет удостои с титла "доктор хонорис кауза" по политически науки.

 

Свидетели сме на залеза на капиталистическата система. На различни етапи капитализмът стигна до безизходица – политическа, икономическа и културна. Виждате, че когато липсва логика, те прибягват до оръжия за убийства и унищожение, подчерта иранският президент.

 

Куба е третата спирка в латиноамериканската му обиколка след Венецуела и Никарагуа. От Куба Ахмадинеджад заминава за Еквадор.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?