Ахмед Доган: Аз разпределям финансирането в държавата

Ахмед Доган: Аз разпределям финансирането в държавата

"Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата". Това е заявил лидерът на ДПС Ахмед Доган на 18 юни по време на предизборна среща в село Кочан, община Сатовча.

“Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да разберете", казва Доган, след което следва бурно ръкопляскане.

Лидерът на ДПС обяснява още, че депутатите нямат реална власт.

"Тяхната власт е законодателна, те създават закони. И трябва да си много актуален, да имаш съвсем други позиции, позиционирани да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта, за да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!", посочва Доган.

"И когато ние искаме по-мощно присъствие в парламента, това означава че искаме по-широко позициониране в парламента и от там в централната власт, господа. За да имам аз такива инструменти като нея, тя е шеф на фонд Земеделие. Министри, зам.-министри, дирекции, вицепремиери и т.н. В мене е концентрирана властта, а не е във вашите депутати, искам да го знаете това!", добавя лидерът на ДПС.

В сряда вечерта Доган е продължил с разсъжденията и признанията си и на предизборна среща в Шумен, на която е определил ДПС като "бацил".

"ДПС е бацил - където влезе, не излиза". ДПС е конструирана по такъв начин, че за да оцелее като партийна система, трябва да се развива, да се разширява", посочил Доган.

Според него всички партии са против ДПС, защото се страхуват от разрастването му, "страх ги е от тази философия на бацила".

"На тези избори ДПС ще получи над 500 000 гласа, но ще дойде време, когато партията ще има над 1 милион избиратели - и българи, и турци, и роми, и евреи, и това е моята мечта", заявил още Доган.

Философията "бацил" е фундамент на ДПС, защото няма да има по-силна партия от нас, ако това се осъществи, добавил лидерът на движението.

Доган поставил задача пред шуменската областна организация на партията да се прескочи границата от 30 хил. гласа на предстоящите избори. От самия град Шумен пък Доган поискал 6 хил. гласа.

"Това е тест за вас. Направете го като жест към мен и бъдете убедени, че аз ще ви го върна. И този жест няма да е само любовта ми - в нашите общини кипи много сериозна дейност с еврофондовете, с извънбюджетни средства, насочваме и частен бизнес", каза партийният лидер и обеща, че, ако се сега в Шумен се мине бариерата от 30 хил. гласа, ще дойде време, когато ще се отстоява "по-голяма кауза".

В речта си Доган се обърна и към журналистите в залата: "ДПС успява, защото, уважаеми журналисти, се основава на разума на сърцето - когато се мразим, действително го правим, когато се обичаме, се обичаме силно, естествено това вие никога няма да го разберете". Част от думите на Доган бяха на турски език, при което залата изригваше в аплодисменти и скандирания "ДПС, ДПС".

В четвъртък следобед в Добрич лидерът на ДПС Ахмед Доган доразви идеята си, помолен за коментар на думите си, които скандализираха обществото. Той поясни, че в село Кочан е обяснявал взаимодействието между местната власт – примерно община, респективно кмет на община и парламента в лицето на депутатите.

"Един депутат не може да отпуска субсидии, той може да лобира, но няма такава власт", коментира Ахмед Доган и поясни как се реализира горещата връзка между общинския кмет и различните министерства. Той каза, че "естествено тук лидерът на партията има изключително голяма роля, защото лидерът трябва да съблюдава процеса от гледна точка на справедливото разпределение на средства".

Част от речта на Доган в село Кочан можете да видите на: http://www.youtube.com/watch?v=s9yFOGsdXnY

Споделяне

Още по темата

Още от България