Ахмед Доган може да не се кандидатира за депутат, допусна Лютви Местан

Лютви Местан (вляво), Сн: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган може да не се кандидатира за народен представител, допусна лидерът на движението Лютви Местан. Партията днес внесе документите си за регистрация в ЦИК.

"Има много силни номинации за д-р Ахмед Доган. Решението ще е негово. Възможно е и да не се кандидатира. Но със сигурност знам за един друг човек, който досега се въздържаше да се кандидатира, или ако се кандидатира, въздържаше да положи клетва", продължи Местан.

"Г-н Бойко Борисов през 2005 г. беше кандидат за народен представител, беше избран в две листи, но не положи клетва”, каза Местан, като напомни, че не се заеха какви са съображенията на Борисов тогава да не стане народен представител.

"А през 2009 г. дори не участва като кандидат за народен представител. Може би, защото е имал други светли примери. Но този път не само че ще се кандидатира, а мога да се хвана на бас, че ще застане чинно, за да положи клетвата си на народен представител, защото… има защо...", каза загадъчно Местан.

И все пак уточни, че "може би (Борисов) се нуждае от статута на народен представител. Не всеки има вътрешните сили да повтори аристократичните жестове на д-р Доган”.

Местан коментира още, че не би се притеснявал, ако Цветан Цветанов му стане опонент в Кърджали. "Собствено, г-н Цветанов не би ме притеснил като опонент в Кърджали. Ще ме улесни. Твърде е удобен”, каза той.

"Очакваме разширяване на географията на Движението за права и свободи. Имаме много силни основания да твърдим, че на тези избори Движението за права и свободи ще реализира мандати не само в 13-те избирателни района, в които имаме избрани народни представители през 2009 г. Не е изключено разширяването на географията на парламентарната представителност на ДПС и на запад”, каза Местан.

Споделяне

Още от България