Айфеловата кула е затворена заради протести срещу трудовата реформа

Айфеловата кула е затворена заради протести срещу трудовата реформа

Айфеловата кула ще остане затворена във вторник заради нов ден на протести във Франция срещу трудовата реформа на правителството, съобщи ръководството на парижката забележителност, цитирано Франс прес.


Част от персонала обяви, че ще участва в днешния ден на протести. Служителите на място не бяха достатъчни за обслужването на посетители и кулата ще бъде затворена през целия ден, уточни операторът на туристическата атракция.

Айфеловата кула, която е била посетена от седем милиона души миналата година, от които 80 процента чужденци, вече бе затворена на 14 юни.

Синдикатите, които са против реформата, призоваха за нов ден на протести днес, като връхната точка се очаква да бъде манифестацията следобед в Париж. Тя ще бъде проведена при засилени мерки за сигурност. По улиците дежурят 2500 полицаи. Преди началото на митинга участниците ще бъдат претърсени. След началото на шествието никой няма да може да се присъедини към колоната на протестиращите.


Франция от месеци е свидетел на стачки и демонстрации заради предложените реформи на трудовото законодателство.

Реформите целят да улеснят освобождаването на служители и да променят начина на управление на преговорите между синдикатите и компаниите.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?