Алексей Петров:

Ако Брендо разкаже какво знае за Борисов, Цветанов и Флоров, "ще стане страшно"

Сн. БГНЕС

Евелин Банев-Брендо, чиято 10-годишна дъщеря Лара бе отвлечена във вторник сутринта, знае неща за премиера в оставка Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на ГДБОП Станимир Флоров, които ако разкаже, "ще стане страшно".

 

Това коментира в сряда в кулоарите на Съдебната палата в София бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, основен подсъдим по делото срещу т. нар. банда за рекет и изнудване "Октопод".

 

"Все пак съм бил в затвора и съм се срещал с този човек и той ми е казвал, че ако проговори, ще бъде страшно. За Бойко Борисов, за Флоров, за Цветанов. Точно за онова, което те правят, а приписват на него. На въпроса какво става - става това, че започнаха да отвличат деца, в този случай момиче на 10 години и министърът на вътрешните работи не се вълнува къде е, а започва да проявява безумен цинизъм, като обяснява какъв е бил баща му. Баща му е такъв, какъвто е или такъв, какъвто ти си го представил пред България. Въпросът е къде е детето", възмути се Петров преди поредното заседание по делото си.

 

Бившият командос и агент под прикритие добави още, че докато е бил съветник на ексшефа на ДАНС Петко Сертов, в службата не е имало данни, че Брендо е "кокаинов крал", както многократно го определя Цветанов от май м.г. насам.

 

Петров коментира и думите на МВР шефа в оставка от сряда сутринта, че определени икономически кръгове лобирали за това кой да е вътрешен министър в служебния кабинет, като обяви, че така Цветанов прави опит "да шантажира" президента Росен Плевнелиев.

 

"Не може с цената на едно отвлечено дете да се стараеш да останеш на власт. Цветанов създаде съмнение, че прави опит да шантажира Плевнелиев кой да е вътрешен министър в служебния кабинет", каза още той и добави: "Именно в тази ситуация президентът има възможност да покаже достойнство".

По отношение на обвиненията, че част от протестиращите на Орлов мост са извикани именно от него, той посочи – "Аз съм създаден от службите на МВР и никога няма да накарам човек да хвърли камък срещу полицай".

“Хората бяха провокирани от мизерията и глада. Нямам представа кой участва в гражданската организация СИЛА. Те някога се включиха в кампанията ми. Но тези, които аз познавам, сега не видях на улицата“, коментира още Петров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?