Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с нови прозрения:

Ако БСП върне всички откраднати пари, заплатите ще станат 5000 лв.

Станишев щял да се оправдава за загубата с твърдения за нечестни избори

Бойко Борисов, Сн: БГНЕС

Доскорошният министър-председател Бойко Борисов, чието правителство подаде оставка след масови протести срещу бедността, откри защо заплатите в страната не са по 5000 лева. Лидерът на ГЕРБ, който неотдавна обвини пенсионерите, че са изяли фискалния резерв, сподели откритието си пред симпатизанти на партията си в Плевен. А то е, че от БСП са откраднали парите.

"Ако БСП върнат всички пари, които са откраднали, заплатите ще станат по 5000 лева", заяви той.

Борисов направи и препратка към мегаскандала с подслушването, който се разследва от прокуратурата.

"Не обръщайте внимание на всички компромати, които всеки ден БСП пускат. Те нямат полезен ход и искат да изкарат, че всички са маскари като тях", каза Борисов. "Нас са ни признали всички световни служби", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и завалелите подозрения за честността на вота на 12 май. "В деня, когато победим БСП на изборите, те ще кажат, че изборите не са били честни. Затова е важно да ги победим с много", заръча той на симпатизантите си.

"Станишев няма шанс да бие в България. Седем пъти сме го побеждавали и осмия пак ще го победим, затова трябва да се оправдава пред своите симпатизанти, че сме победили нечестно", продължи той.

"Разбрах, че политбюро на БКП ни е наричало ГЕРБ-мафия. Това е обида към всички вас, а не към нас. Толкова хора сме арестували и сме вкарали в затвора за наркотрафик, че това е последното, което може да се говори", продължи Борисов.

"Социалистическата партия иска да върне България на мафията и мафията да управлява България, допълни втория в партията Цветан Цветанов.

Репликата му бе поета отново от Борисов, който продължи по адрес на левицата: "Партията на Станишев е убила много хора. Кога са били те демократи, когато имат 45-и конгрес? И ако беше истинска демокрацията в България, отдавна да ги бяха забранили, а не да си празнуват 40 и някой си конгрес", каза той.

"Станишев управлява партия, която е убивала хора и е взривявала църкви. И той да си позволява да говори в Брюксел за демокрация – това е срам за България", каза още бившият премиер.

Заместникът му Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ искат убедителна победа, за да могат да съставят самостоятелно правителство.

"Плевен и Плевенска област могат да се гордеят с това, че в българския парламент за първи път имаше жена-председател на Народното събрание и тя беше от Плевен‘‘, посочи Цветанов по адрес на Цецка Цачева.

"Всички колеги, които са в листата на ПП ГЕРБ, са истински професионалисти, защото ГЕРБ не залага на парашутисти", увери той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?