Ако Радоев прави партията на Първанов, ще се провали

Лидерът на ПД Николай Камов "Социалдемократи" коментира в петък пред БНР, че доколкото е информиран, “президентът няма намерение да прави партия сега, а друг е въпросът дали такова желание ще възникне след изтичане на неговия мандат”.

По повод твърденията, че тази партия щяла да е социалдемократическа, Камов заяви: “Социалдемокрацията в момента се явява на първите  европейски избори в България консолидирана. Това е единствената социалдемократическа коалиция. Всички претенции за социалдемокрация извън този формат в момента ми се струват крайно неуместни”.

Камов смята, че Първанов е по-голям социалдемократ от съпартийците си в БСП.

Помолен да коментира назначението на депутата от Коалиция за България Бойко Радоев, бивш член на ПД “Социалдемократи”, за вътрешнополитически секретар на президента, Камов беше изключително критичен.

“За този човек при нас оценката е еднозначно негативна. Той премина веднага след като беше избран за депутат от нашето движение, от нашата квота, премина в БСП. Това не се нуждае от коментар, но аз не коментирам и назначенията на президента.

Запитан дали това е индикация, че наистина се готви бъдеща нова социалдемократическа партия, Камов каза, че ако тази задача бъде възложена на Радоев, “със сигурност няма да стане” и “ще се провали”.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?