Ако Ценко Чоков не е кмет на Галиче, защо да не изберат жена му

Скрийншот бТВ

Цветелина Нелова, която е съпруга на дългогодишния кмет на село Галиче Ценко Чоков, има реален шанс да върне кметския пост в ръцете на фамилията. Тя ще се изправи на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Страхил Стоянов, който замени мъжа ѝ в управлението на селото.

Страхил Стоянов печели 408 гласа на първия тур, а Нелова е много достойна конкуренция с 379 гласа. На трето място е Веселин Тушинов от БСП с 186 гласа.

Самият Ценко Чоков, който е осъден на първа инстанция на четири и половина години затвор, се кандидатира за кмет на община Бяла Слатина, но неуспешно. Там изборите се печелят Иво Цветков от ГЕРБ с 63.85% от гласовете. Все пак Чоков се представи добре, като остана на второ място с 19.24%. Трети е кандидатът на БСП Борислав Попов с 15.03%.

Ценко Чоков е избиран за кмет на Галиче четири пъти с подкрепата на различни политически сили. През месец май т.г. той бе осъден на първа инстанция като ръководител на група за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради продължително му задържане в ареста в началото на 2018 г. бяха прекратени и правомощията му като кмет на врачанското село.

Споделяне

Още от Местни избори 2019