Ако увеличим охраната, имаме право да бием Унгария. Никой не ни спира.

"При промени футболистите губят мислите си за кой отбор играят"

Димитър Пенев, сн. БГНЕС

"При промени футболистите губят мислите си за кой отбор играят". Това предупреди футболната легенда Димитър Пенев във вторник.

Почетният президент на ЦСКА София, който е част от най-великите страници на българския футбол, присъства на тегленето на жребия за 1/4-финалите на турнира за Купата на България. "Армейците" изтеглиха сравнително лесен съперник – "Ботев" Враца.

Освен клубния футбол, Пенев анализира и ситуацията в националния отбор и предстоящия бараж за класиране на Евро 2020 срещу Унгария през март.

"Националния отбор? Ако увеличим охраната, която преди седмица беше на националната база, и по-добрите игри, имаме право да бием Унгария. Никой не ни спира", каза Пенев.

"Няма доволен и недоволен от жребия. По-важното е самите футболисти да подобрят играта си и отношението. Някои вече са от 2-3 години в ЦСКА. Разбрали ли са, че играят в този клуб, или не са разбрали. Ако не са разбрали, да се откажат от жребия, за да не участват сами. Нелек жребий. Когато се играе за купи - на четвъртфинали, полуфинали, всеки има амбиции. Ще бъде интересен мач, домакинството е предимство".

"Трябва да има промени в отбора. Но когато има промени, сигурно се губят мислите на самите футболисти за кой отбор играят. В пролетния полусезон трябва да има поне 20-30% от това, което показахме през първия полусезон. По задължение трябва да има треньорска смяна, въпреки че съм минал по тези пътеки. Но когато няма добри резултати, кой е виновният? Нещо вътрешно има - не се изпълняват указания, задачи в тренировките. Щом там не вървят работите, то се вижда и в мачовете". 

Споделяне

Още от Спорт