Активът на ГЕРБ трябвало да съставя списъци с назначенията на кабинета "Орешарски"

В структурите на ГЕРБ има издадено "окръжно" за съставяне на списъци с назначенията след началото на управлението на сегашния кабинет. Това съобщи в сряда агенция БГНЕС, която цитира мейл, озаглавен "Spavka – naznacheniq – srok do 11.11.2013".

Съобщението било от 7 ноември и със следното съдържание: "Здравейте! До понеделник сутрин - 11.11.2013 г. - е необходимо да ни изпратите следната информация:

- всички партийни назначения от страна на БСП и ДПС от месец май 2013 година до сега. Става въпрос за хора, назначени на държавна служба или важен ръководен пост на областно ниво (например: РИОСВ, РИОКОЗ, ОДБХ и други). Необходими са ни имената и заеманата длъжност в конкретното учреждение, както и дали заемат някакви партийни постове, имат ли евентуален конфликт на интереси за заемания пост и т.н.

- всички назначения по време на нашия мандат, причини за смяна ако конкретния човек е бил освободен, както и кой е заемал поста преди и след неговото назначение (т.е. хронологично проследяване на събитието)".


БГНЕС съобщава и за друго съобщение, изпратено до активисти на ГЕРБ от районна структура в София. В него има призив да бъдат подкрепени антиправителствените протести.

В мейла, озаглавен "Vajno" от един от столичните райони на ПП ГЕРБ пишат: "Всички ние искаме нови избори, които да са честни и истински, без черен PR, да се зачете мнението на народа! Нека всеки, който има възможност, да подкрепи протеста за това искане на 13,14,15…..ноември".

Споделяне

Още от България