Активните българи във Фейсбук нараснали десет пъти за година

Броят на активните участници в социалната мрежа Фейсбук в България е нараснал 10 пъти за една година и вече е над един милион, показва изследване на ИТ компания, цитирано от БТА.

Това са близо една трета от всички интернет потребители в страната, смятат в компанията. Според наблюденията, въпреки скептичните очаквания в началото, моделът на разрастване на социалната мрежа повтаря схемата, която се наложи и в световен план - бърз и стабилен ръст на броя потребителите.

Както и по света, във Фейсбук жените са малко повече като брой и много по-активни като присъствие. Повече от 80 процента от потребителите са на възраст между 18 и 40 години.

Разрастването на Фейсбук не остава незабелязано и от бизнеса у нас. Макар че в световен план пионери в използването на Фейсбук като комуникационен канал са големи компании, в България малките и средни компании са се оказали много по-адаптивни и предприемчиви в новата среда.

В България Фейсбук се ползва успешно от организации от различни браншове, от благотворителни, от правителствени и неправителствени организации.

Очакванията са ръстът на броя потребители и промяната на поведението на ползващите социалната мрежа да доведе до още по-силен интерес от страна на българските компании към Фейсбук като канал за комуникация с настоящи или потенциални потребители.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?