Актриса съди директора на старозагорския театър за секстормоз

Състав на Старозагорския районен отложи в сряда делото, заведено от актриса срещу директора на Старозагорския драматичен театър "Гео Милев" за секстормоз, предаде БТА.

25-годишната Златина Керемедчиева е подала искова молба срещу 53-годишния Ивелин Димитров по чл.71 ал.1 от Закона за защита срещу дискриминация. Тя настоява за публично извинение от директора и обезщетение от 3000 лв. Ответникът не се яви в залата. Пред съда беше представен болничен лист с диагноза "бронхит". Заради отсъствието на Димитров съдът отложи делото.

Възпитаничката на театралния колеж "Любен Гройс" от 3 години е в трупата на Старозагорския театър. Участвала е в 10 от 16-те спектакъла, поставени по време на трите творчески сезона. Според нея преди 2 години тя е била заставена да прави секс с директора. Отказът довел до дисциплинарното ѝ уволнение с мотив, че три дни е била извън града, без да уведоми директора на театъра за това.

Съдът обаче я възстановява на работа. Керемидчиева е била на работа само един месец, като по това време е стояла по 8 часа в репетиционната зала, без да има право да излиза от нея, потвърдиха пред журналисти колегите ѝ от театъра.

След месец актрисата е уволнена отново поради несправяне с работата, но след намеса на Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България, била възстановена на работа.

Според Златина Керемдчиева има и други нейни колежки от театъра, от които директорът е искал секс, но на този етап те се страхували да говорят за преживения срам.

Ивелин Димитров е семеен, има три брака и три деца.

Споделяне

Още от България