Актрисата Мария Бакалова: Искам да подкрепя онеправданите

Българката ще фокусира вниманието на Холивуд към историята на страната ни

Актрисата Мария Бакалова: Искам да подкрепя онеправданите

"Искам да застана зад хора, които са онеправдани и нямат равни шансове, и деца, които са се напатили на живота, просто затова, че са се родили при различни обстоятелства". Това казва българската актриса Мария Бакалова в обширно интервю за БТА. Тя пожъна огромен успех в Холивуд с участието с в "Борат 2". В момента Бакалова е номинирана за Оскар за най-добра женска поддържаща роля.

"Има много каузи, които трябва да бъдат подкрепени. И ние като хора трябва да застанем зад тях. Защото, ако аз се чувствам добре, може би и ти ще се чувстваш добре когато общуваш с мен. Аз също ще се чувствам добре, защото ти ще излъчваш светлина. Ние сме свързани, колкото и странно да звучи. Всеки един от нас е свързан с другия и това е цялостната енергия на света...", коментира актрисата .

Тя все пак отбелязва, че нейната основна работа е да бъде актриса.

"Не ми се иска, а и не мога да ставам инфлуенсър или модел, или манекен, или нещо друго. Това, което мога да бъда, е да съм представител на вид поведение, на бранд, който подкрепям, на кауза, зад която стоя. Нямам проблем с вниманието и ще се опитам да го използвам по възможно най-добрия начин - за хората, не толкова за мен. Има много каузи, зад които искам да застана, и много от тях са базирани върху равните права. Страхувам се да го кажа, но все още живеем в свят, в който равноправието не е фактор, а е време да бъде фактор", коментира Бакалова.

Тя обяснява, че има места по света, където жените не са оценявани такива каквито са, и не им се дава възможност, както на мъжете.

"Има места, където хората не се приемат - само заради тяхната религия, заради техния пол, заради тяхната сексуална ориентация, заради страната, от която идват. Фактори, с които се раждаш. А ти трябва да бъдеш приет и трябва да ти бъде даден шанс. Така че, глобално, може би, това ми е фокусът на живота. Аз имам нужда от това хората да бъдат приети. Със сигурност, искам да сложа край на много стигми", коментира българката.

Тя осъзнава, че сега доста хора знаят нейното име и следят какво прави, особено в България.

"За някое малко дете в Бургас или във Варна, или в София, ти можеш да бъдеш пример. И то може да иска да бъде следващата теб, а защо не и по-добра от теб. Затова и отговорността е по-голяма, и действията ти се видими за повече хора, независимо дали в България или по света. Затова трябва да внимаваш по какъв начин реагираш, по какъв начин общуваш, защото един ден може да бъдеш пример", казва Бакалова.

От интервюто се разбира, че Мария Бакалова има общ проект с Юлиан Костов за филм за Руско-турската освободителна война. Проектът е с примерното заглавие "Свобода или смърт"

"Това е може би най-амбициозният ни проект, който все още е на ранен етап. Но е нещо, върху което искаме да се фокусираме и да му отделим достатъчно време. Защото до момента не е правена голяма продукция за това, а трябва. Защото ние сме българи, а хората участвали в тази война, са били от цял свят. Със сигурност, искам да продуцирам подобен филм. Той е замислен като минисериал, защото няма как да се побере в рамките на един филм. Може и да играя, може и въобще да не играя в него. Много е важно точният актьор да бъде на точната роля. Защото една роля може да е невероятна, но просто да не е твоята. Колкото и добър актьор да си, каквито и качества да имаш, едно от тези качества може да не пасне на качествата, които героят трябва да има. Така че още е рано да говорим за моята евентуална роля там", казва Бакалова.

Тя обяснява, че ще използва достъпа си до платформата на Холивуд, за да обърне внимание към корените на България.

"Ние имаме наистина важна и силна история, която трябва да бъде разказвана. Трябва да обърнем внимание на това какво е било преди, през какви трудности сме преминали и кое ни е направило толкова издръжлив народ. Затова е нужна не просто вяра, а да си казваме "Трябва!", казва Бакалова.

В края на интервюто тя казва какво е България за нея: "България е дом. България съм аз. България сте Вие. България са всички тези хора с красиво, силно, достойно ДНК, изключително борбени, талантливи, стараещи се, мислещи, учещи хора, вървящи напред. България е красива. България е древна. България е силна. България е дом...."

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?