Актрисата Нона Йотова приема присъствието си в червените листи за нормално

Актрисата Нона Йотова приема присъствието си в червените листи за нормално

Актрисата Нона Йотова е приела да стане кандидат-депутат от БСП, защото не могла да откаже на младите хора от БСП, които са я предложили. Тя приема присъствието си в червените листи за нормално, защото баща ѝ бил антифашист. Това казва Йотова в интервю пред БНР, излъчено в сряда.

"Предложението дойде от младежката организация на БСП. Реших, че не мога да откажа на младите хора", заяви тя.

"Избрах БСП, защото съм за промяната към по-добро, а те в момента показват потенциал да извършат тази промяна. Баща ми е антифашист и за мен това е нормално, не съм отстъпила от принципите си. Заставам с някаква мисия. Ако стана депутат, ще се опитам в областта на културата нещо да се промени към по-добро", допълни актрисата.

По думите ѝ съпругът ѝ Богомил Бонев бил малко изненадан, когато тя решила да се занимава с политика.

Бонев, който бе министър на вътрешните работи в кабинета на Иван Костов, преди няколко години влезе в съвета на директорите на "Международен панаир Пловдив", чийто мажоритарен собственик е бившият лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов.

"Публиката ме свързва най-вече с работата ми на актриса и нямам намерение да напускам сцената. Днес започнах да репетирам и нова пиеса", каза Нона Йотова. Тя е четвърта в листата на БСП в 24-и избирателен район в София.

"Не се страхувам, че ще употребят моята популярност, защото убедено заставам зад позицията си. Ще отстоявам позиции в областта от която разбирам. В областта на културата има много неща, които могат да се направят. Може да се приеме такъв закон, при който големите фирми с радост ще дават пари за меценатство", каза още Нона Йотова.

Споделяне

Още от България