Акциите на ЦСКА са запорирани заради дълг към Жеваго, може да няма сделка

При смяна на управлението бивш играч на Барселона ще смени Стойчо Младенов

Акциите на ЦСКА са запорирани заради дълг към Жеваго, може да няма сделка

Върху акциите на футболния клуб ЦСКА е наложен запор заради стар дълг към украинския бизнесмен Константин Жеваго и това не позволява да има сделка за смяна на собствеността им. В момента собствениците на ЦСКА от "Титан" водят преговори с група компании начело с депутата от ГЕРБ Емил Димитров за акциите на тима.

Жеваго смяташе да купува ЦСКА, като част от схема за "Кремиковци" и дори е дал 500 хиляди евро през 2008 година като първоначална вноска по закупуването на отбора. Пернишките бизнесмени обаче не са му върнали тези средства, съобщи Sportal.bg.

Прехвърлянето на контрола върху клуба става с участието на премиера Бойко Борисов. Той се зае с решаването на кризата в тима и обяви преди време, че ще привлече "Газпром" за спонсор на тима. Той обясни, че вече е говорил с бизнесмена Димитър Борисов от "Титан" и му е обяснил да не се занимава с много неща.

Сега обаче Софийският окръжен съд е наложил запори върху: трансферните права на футболистите на тима Килиън Шеридън и Маркос Антонио Джуниър – Маркиньос, който обаче вече не играе в ЦСКА. Запорирани по искане на "Пепаз трейдинг корпорейшън" са притежаваните от "Титан спорт" ЕАД 6 500 000 поименни акции, представляващи 100 процента от капитала на ПФК ЦСКА, както и притежаваните от "Титан интернешънъл холдинг" АД 100 бр. поименни акции, представляващи 100 процента от капитала на "Титан спорт" ЕАД.

"Сумата като сума не е притеснителна. Притеснително е, че излизат нови неща, които до сега не сме ги знаели", коментира Емил Димитров пред "Канал 3".

Той обясни, че фирмите около него са готови да осигурят пари за издръжката на тима, но не и за покриването на стари задължения.

"Ако това е проблемът, тази сума ще бъде изчистена. Въпросът е да не излизат други такива", посочи Димитров.

Сагата около ЦСКА обаче е допълнително усложнена от възможността УЕФА да извади клуба от от европейските клубни турнири за 3 години заради дълг към "Черноморец", формиран от трансфера на бразилския нападател Мишел Платини, съобщиха спортните издания миналата седмица.

На този фон продължават да излизат новини за бъдещето на ЦСКА при евентуалните му нови собственици.

Очаква се бившият играч на Барселона Хосе Рамон Алесанко ще смени Стойчко Младенов като треньор на ЦСКА.

Изпълнителен директор се очаква да стане Хосе Мария Бакеро, а президент на тима – Христо Стоичков. Промените ще влязат в сила, след като и ако контрола в тима поеме група компании начело с депутата от ГЕРБ Емил Димитров.

Алесанко е водил като треньор румънските отбори "Университатя" (Крайова) и "Насионал" (Букурещ).

ЦСКА е в тежка криза при управлението на "Титан" и миналия месец записа един от най-срамните моменти в историята си като отпадна от непретенциозния тим Мура (Словения) в турнира Лига Европа. След провала един от собствениците на "Титан" Димитър Борисов допусна възможност фирмата да се оттегли от клуба.

В тима цари пълен хаос, като непрекъснато се привличат и освобождават играчи. Перманентно в спортните издания излизат информации за различни неизплатени задължения на "червения" тим. В неделя ЦСКА завърши 1:1 като гост на Черноморец, а в първия кръг на първенството преди седмица загуби от Литекс с 0:1.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?