Акция на младежите от ГЕРБ прати управляващите да летят за Северна Корея

Бутафорни, поименни и еднопосочни самолетни билети до Северна Корея раздадоха младежи от ГЕРБ на част от депутати от управляващите партии БСП, БПС и "Атака". Акцията се разигра в петък по време на парламентарното заседание и бе определена от лидера на социалистите Сергей Станишев като копие на тяхна стара инициатива спрямо бившия финансов министър Симеон Дянков.

 

Младежите от ГЕРБ обявиха, че искането ми да си тръгват управляващите, за да има шанс за младите хора в България. Да хванат еднопосочен полет и да има предсрочни избори, обясни символиката Митя Атанасов.

 

Някои депутати взеха билетите, други реагираха остро.

 

Предполагам, че тези билети са купени от Борисов и Цветанов с парите, които са откраднали от българските граждани по време на тяхното управление, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, когато един от младежите се опита да му връчи бутафорния билет, но той падна на червения килим.

 

Той обясни, че акцията не оригинална, тъй като копира стара акция на БСП и препоръча на младите от ГЕРБ да прочетат поне в Уикипедия какво значи "хунвейбин" ("червеногвардейци") и каква е съдбата им в Китай по време на т.нар. културна революция под ръководството тогава на председателя Мао.

 

Очевидно единственият начин, който виждат от ГЕРБ, за да се върнат на власт, е всички, които им пречат, да ги изпратят извън страната, заключи Станишев.

Споделяне

Още от България