Акция "#ОСТАВКА" в 14-ата минута на мача България - Чехия

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски подготвят акция "#ОСТАВКА" по време на мача между България и Чехия във вторник вечерта. Организаторите на инициативата обявиха намеренията си в сайта си Nорешарски.

"Да използваме публичността на големия мач, за да поискаме отново оставката на Орешарски - така както го направихме в Италия и Малта, така, както го направихме на концерта на великия Роджър Уотърс, така, както го правим всеки ден на площада и в интернет! Нека в продължение на 14-ата минута (на 14 юни започнаха протестите, предизвикани от абсурдното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС) на първото и второто полувреме всички да викаме мощно "Оставка", след което и "Кой предложи Пеевски", пишат организаторите.

Скандирането "Оставка" се предвижда да стане и на 59-ата минута от срещата като организаторите уточняват, че за да се избегнат всякакви злонамерени и некомпетентни тълкувания, скандирането е насочено към правителството и парламента, а не към Любо Пенев, когото обичат и подкрепят.

Който не е на стадиона, може да изрази солидарност към каузата с поставянето на плакат #ОСТАВКА на прозореца си, предлагат още инициаторите. Във вторник вечерта ще се отбележи 124-ото издание на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?