Акция за наркотици във фенклуба на Левски в София доведе до арести

Акция за наркотици във фенклуба на Левски в София доведе до арести

Двама души са задържани в ареста с прокурорско постановление след полицейска акция срещу разпространението на наркотици в два от офисите на фенклуба на Левски в столицата.

От МВР уточняват, че действията са предприети след получен сигнал за подготвяна сделка.

Претърсванията са извършени във вторник в официалния фенклуб на отбора на бул. "Тодор Александров", както и в офиса на ул. "Цар Симеон".

Според МВР инициатор на сделките с дрога е 37-годишният В.И. - Цацата. Той си организирал среща с двама мъже във фенклуба. Те били арестувани веднага, след като се разделили с Цацата и в тях е намерен плик с 50 грама марихуана. Единият от тях е 28-годишният В.Г. - Джуджето, а другият е И.К. на 28-години.

Малко по-късно в другия офис е бил задържан още един човек с инициали В. Г. Според съобщението на МВР той е криминално проявен за изнасилване, закана за убийство, кражби, склоняване към проституция и осъждан. В него е открита хартиена сгъвка с бял прах.

В момента на акцията в двата фенклуба са се намирали други осем души. Общо намерените наркотици са 12 грама кокаин и 50 грама марихуана. При претърсването на жилището на Цацата полицаите са открили електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета и голяма сума пари – над 80 000 в лева и евро.

Задържани за 72 часа в ареста са Цацата и Джуджето.

Споделяне

Още от Спорт