Акцията по издирването на беглеца Зайков продължава 10-и ден

Десети ден Костенец е блокиран в издирване на беглеца Стоян Зайков. Сн. БГНЕС

Акцията по издирването на заподозрения за убийството на млада жена и мъж в Костенец продължава вече 10-ден. 43-годишният Стоян Зайков-Чане все още е на свобода. След като в събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата, в неделя полицаи обхождат отново местността.

В акцията е включен целият ресурс на МВР - следови кучета, дронове, термовизионни камери и високопроходими автомобили. Близки на двамата убити все още са под полицейска закрила и са отведени в защитена квартира.

Стоян Зайков е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков

Местни предполагат, че през деня се укрива в околностите на Костенец, а нощем слиза в града.

Преди ден полицейско куче попадна на първата следа от издирвания и така е била открита пушката, с която се предполага, че е застрелян братовчедът на Зайков. Ловната пушка, заедно с патриони, била скрита в пчелен кошер близо до село Горна Василица, на 6 км от дома на Зайков.

Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието, заявиха преди ден от МВР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?