Актьорът Бруно Ганц, известен с ролята на Хитлер, ще играе папа в новия сериал "Ватикана"

Бруно Ганц в ролята на Хитлер

Швейцарецът Бруно Ганц, който през 2004 г. изигра ролята на Хитлер във филма "Бункер" ("Der Untergang"), ще получи ролята на папа в американския телевизионен сериал "Ватикана" ("The Vatican"). Филмът разказва за преплитането на проблеми на католическата църква и световната политика. Снимките започват в най- близко време.

Източници от Холивуд съобщават, че на 71-годишния Бруно Ганц ще бъде поверена ролята на папа Сикст VI – измислен персонаж от немски произход в измислена история, засягаща реални проблеми на съвременната католическа църква и световната политика.

За пилотните серии на новия проект отговаря английският режисьор и продуцент Ридли Скот, известен с филмите "Прометей", "Гладиатор" и "Ханибал".

Централен персонаж в бъдещия филм няма да бъде главата на Римокатолическата църква, а нюйоркски архиепископ, изигран от Кайл Чандлър. В ролята на държавен секретар на Светия престол е избран немският актьор Себастиан Кох, известен от филма "Животът на другите", разказващ за методите на тайните служби на бившата ГДР, отличен с "Оскар" през 2006 г. за най-добър чуждестранен филм.

Споделяне

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?