Актьори от "Игра на тронове" станаха най-високо платените в телевизията

Актьори от "Игра на тронове" станаха най-високо платените в телевизията

Петима актьори, изпълняващи главните роли във фентъзи сериала "Игра на тронове" (Game of Thrones), станаха най-високо платените в телевизионния бранш, съобщи британскот издание "Дейли Експрес" във вторник.

Британските изпълнители Емилия Кларк (Денерис Таргариен), Кит Харингтън (Джон Сняг) и Лина Хийди (Церсей Ланистър), американецът Питър Дънклидж (Тирион Ланистър) и датчанинът Николай Костер-Валдау (Джайм Ланистър) са подписали със създателя на сериала – телевизията "Ейч Би Оу" (HBO), новите си договори. Според тях те ще получават по 2 млн. лири стерлинги (2.5 млн. долара) за епизод.

Освен това актьорите ще получават процент от излъчването на сериала в 170 държави. Отделно ще вземат процент от повторно излъчване на предишните сезони на "Игра на тронове".

Така основният състав на "Игра на тронове" бие по заплати доскоро най-скъпо платените актьори от "Теория на Големия взрив, които през февруари 2017 г. подписаха контракти за 1 млн. долара на епизод.

Премиерата на фентъзи сериала "Игра на тронове" в ефира на НВО бе през април 2011 г. Шоуто има редица триумфи на наградите "Еми" през годините. Досега са излъчени шест сезона, премиерата на седмия ще е на 16 юли. Създателите на сериала смятат да сложат с осмия сезон края на сагата, създадена по поредицата книги на Джордж Р. Р. Мартин "Песен за огън и лед", която все още не е завършена в писмения си вариант.

Сериалът заживя собствен живот след промяна на сюжетните линии и навлизане във все още неиздадената от писателя дългоочаквана книга "Ветровете на зимата". Последните планове бе тя да бъде публикувана през 2016 г. преди шести сезон на сериала, но това не стана и все още няма обявена нова дата. По план поредицата трябва да има и седма книга – "Мечта за пролет".

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?