Актьори от София бяха прибрани в районното, правили са се на мимове

Мимове, снимка Интернет

Полицията е отвела всички актьори от театралната група ”ХаХаХа импро” в Пето районно полицейско управление, защото са провеждали акция "Мим" на кръстовището на бул. "Дондуков" и ул. "Г.С. Раковски", съобщи сайтът "Дневник". Те са били с бели престилки, а лицата им боядисани в бяло и с червени носове - досущ като мимове.

Идеята им е била да си направят експеримент как биха реагирали хората при вида им. Според фотографа на групата актьорите не са блокирали движението, а само са спирали за кратко отделни автомобили.

Малко след началото на въпросния експеримент са дошли две патрулки. Полицаите са поискали от актьорите да си покажат личните карти, но са се натъкнали на проблем заради ролята на актьорите.

"Но нали те са мимове и не им отговориха нищо. Тогава един полицай извика кола на жандармерията, за да бъдат отведени в районното полицейско управление, където да установят кои са", разказва фотографът на актьорите.

От МВР съобщиха, че в пето районно полицейско управление са били отведени седем души, които са били "облечени като палячовци и са лягали на платната пред колите".

"В момента се установява самоличността им - двама са представили документи, а останалите не са ги носели у себе си. Най-вероятно ще им бъдат съставени актове по закона за движение по пътищата", съобщиха още от пресцентъра.

Актьорите били разказали, че са наети от някого да видят как ще реагират шофьорите при такава стресова ситуацията. "Мястото им не е там, затова са били отведени", уточняват от пресцентъра.

Споделяне

Още от България