Акушерката, била бебе, ще бъде обвинена и за други деца

Съдът отказа да освободи от ареста обвиняемата Емилия Ковачева

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд отказа да пусне на свобода акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена за малтретиране на бебе по време на смяна. Срещу нея ще бъдат  повдигнати още обвинения за нанасяне на телесни повреди и на други новородени, обясни прокурорът от Софийската градска прокуратура Николай Христов.

Данни, че Ковачева е малтретирала и други деца, са били установени при прегледа на записите от охранителните камери в "София мед", нареден от директора, след като в средата на април стана ясно, че по време на дежурството си тя е удряла със стъклено шише с биберон четиридневното бебе Никол.

Магистратите отказаха да пуснат Ковачева на свобода, мотивирайки се с изключително високата обществена опасност на деянието.

Тя бе арестувана и обвинена през април, след като от болница "Токуда" бяха подали сигнал за прието новородено в много тежко състояние. Впоследствие се оказа, че малката Никол е била бита цели четири дни по-рано. За щастие лекарите успяха да спасят живота на детето и то няма да има трайни увреждания.

След инцидента стана ясно, че в "Софиямед" акушерките са работели на 24-часови смени. Побоят над новороденото бебе доведе до проверка във всички акушеро-гинекологични отделения в страната.

Споделяне

Още от България