Ал Каида готвела атентати в САЩ и Европа по Коледа

Международната терористична организация Ал Каида подготвя терористични акции в американски и европейско градове по време на коледните празници, съобщи СиЕнЕн в четвъртък. По информацията на телевизията администрацията била предупредена за това от ръководството на Ирак, което разбрало за подготвяните акции от разпити на арестувани бойци на организацията.

Те издали, че се планират самоубийствени атентати между 20 декември и 1 януари в САЩ и Европа.

По-късно през деня Федералното бюро за разследване (ФБР) и министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупредиха щатските и местните органи за повече внимание във връзка със заплахите, съобщи Асошиейтед прес.

В изплатените указания се препоръчва редовно да се променят процедурите за сигурност и да се проявява бдителност за съмнително поведение.

Международната полицейска организация Интерпол, в която членуват 188 страни, също предупреди за опасност от терористични нападения не само в САЩ, а и в Европа, съобщи Франс прес. От централата на Интерпол в Лион, Франция, съобщиха, че са получили информация за опасност от терористични актове на Ал Каида от бюрото на организацията в Багдад.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?