Ал Каида планирала още самоубийствени атентати със самолети

Американски правителствени служители заявиха вчера, че имат нова информация за възможни самоубийствени атентати със самолети, планирани през това лято, пише днес в. Вашингтон пост, цитиран от Ройтерс.

Информацията се основавала на разпити на членове на терористичната мрежа Ал Каида, задържани от американските власти и била потвърдена допълнително чрез електронно прихващане и други средства, съобщили източниците пред вестника.

Съединените щати обвиняват терористичната мрежа Ал Каида на Осама бин Ладен за самоубийствените атентати, извършени с отвлечени самолети на 11 септември, 2001 г., а при разпитите заловени членове на организацията говорели за възможни сценарии, подобни на тези от 11 септември, отбелязва Вашингтон пост.

Служители на министерството на вътрешната сигурност заявили, че са предупредили в края на седмицата авиолиниите и техните служби за сигурност, но не планират да повишават нивото на тревога.

Сегашното ниво на тревога е "жълто" или "повишена опасност" от нападение, което по принцип се поддържа от въвеждането на системата, отбелязва Ройтерс.

По БТА

Още от Свят

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?