Ал Пачино се завръща на Бродуей в специално писана за него пиеса

Ал Пачино

Носителят на наградите Оскра и Тони Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид Мамет, която е написана специално за него, съобщиха световните агенции в петък.

Пачино ще бъде звезда в пиесата "Порцеланова кукла", поставена на сцена от режисьорката Пам Маккинън.

Представленията трябва да започнат през октомври 2015 г. Не се съобщава кои актьори ще партнират на 74-годишния Пачино, който ще изиграе ролята на милиардер, който се готви да се пенсионира и да се ожени за по-млада от него жена, но телефонно обаждане на тръгване от офиса обърква плановете му.

Предишната поява на известния актьор на Бродуей бе през 2012 г., когато участва в постановка на отличената с награда "Пулицър" драма "Гленгари Глен Рос", която също е на Мамет.

"Предизвикателството да създам нов образ в пиеса от Мамет е възможност, която не можех да пропусна", коментира актьорът. "През годините за мен връзката и работата с Дейвид Мамет са едни от най-богатите и отплащащи се", допълва Пачино.

Последната засега пиеса от Мамет, поставена на сцена на Бродуей, е "Анархистът" с участието на Дебра Уингър.

Новата постановка отбелязва четвъртата съвместна работа на Пачино и Мамет. Двамата работиха заедно над биографичен филм за Фил Спектър за телевизия НВО. В него Пачино изпълни ролята на музикалния продуцент, който бе пъхнат зад решетките заради убийството на модел.

Пачино бе също в ролята на Шейлок в постановка на пиесата "Венецианският търговец" от 2011 г. Тази роля му донесе номинация за награда "Тони".

Споделяне

Още от Общество