Албания и Косово регистрираха рекорден брой нови случаи на коронавирус

Албания и Косово регистрираха рекорден брой нови случаи на коронавирус

Албания и съседно Косово отчетоха рекорден брой нови случаи на коронавируса, което породи опасения от връщане на карантинните мерки, предаде Асошиейтед прес.

Албанските здравни власти съобщиха вчера за 69 нови заразени, най-големия брой досега. Това са хора, които работят в различни компании и държавни служби. Властите отново призоваха населението да спазва социална дистанция, да носи предпазни маски и да си мие ръцете, а също да извършва редовна дезинфекция и проветряване на помещенията.

Албания отмени всички ограничителни мерки с изключените на тези за обществения транспорт и масовите събирания за спортни, културни или развлекателни дейности. По данни от вчера в Албания са регистрирани 1590 заразени и 36 смъртни случая.

В съседно Косово властите огласиха вчера 129 нови случая на коронавирус. Те призоваха да се затворят всички работни места, където са установени случаи на зараза и обявиха, че носенето на маски е задължително. В Косово има 1615 потвърдени случая на вируса, като 33-ма от заразените са починали.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус