"Албена" ще спасяват сезона с отстъпки, екстри и безплатни нощувки

Цените за нощувка в курортния комплекс "Албена" ще паднат с 10 на сто при посещение "на място", т.е. без предварителна резервация, съобщи в сряда изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев. Всички гости на хотелската база ще ползват безплатен шезлонг и чадър. Децата до 12-годишна възраст, които придружават родителите си, ще почиват безплатно това лято. В сайта на курорта в скоро време ще бъдат публикувани текущите цени за нощувки, храна и напитки в хотелите и заведенията в курорта, уточни Станев.

По този начин ръководството на комплекса се надява да запази посещаемостта поне на равнището от миналата година и дори да регистрира слаб ръст. Неотдавна от Съюза на инвеститорите в туризма прогнозираха, че през 2010 г. кризата в туризма ще достигне пик, а основният проблем на хотелиерите ще е спадът в цените, дори и броят на туристите да се запази.

Според Станев обаче тенденциите в туризма са към подобряване и прогнозите за новия сезон са оптимистични, въпреки че лятото няма да е кой знае колко по-различно от 2009 г. По думите му курортът "Албена" ще очаква добър поток от туристи през 2011 година.

Станев коментира, че има възстановяване на германския пазар, който за курорта е най-важен. Броят на туристите от Румъния и Русия ще се запази на същото равнище, а имаме основание да очакваме малко повече българи, допълни мениджърът.

С оглед на икономическата криза числеността и заплатите на персонала ще бъдат запазени като миналата година, но назначенията ще започнат по-рано, каза още Красимир Станев.

Той коментира, че българските черноморски курорти не могат да конкурират хотелиерите в Турция, които се очаква да привлекат летовници, традиционно почиващи в Гърция. Хотелиерите в Турция, които получават изключително голяма държавна помощ, са най-големите печеливши от икономическата криза, смята Красимир Станев.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?