"АЛД Аутомотив" купи унгарска компания за управление на автопаркове

"АЛД Аутомотив" купи унгарска компания за управление на автопаркове

"АЛД Аутомотив" (ALD Automotive), която е част от "Сосиете Женерал Груп" (Societe Generale Group) придоби унгарската компания за управление на автопаркове "МКБ-Евролизинг Аутопарк" (MKB-Euroleasing Autópark) и българския ѝ филиал - "MKБ-Аутопарк" ЕООД. Това съобщиха от "Сосиете Женерал" в четвъртък.

Към днешна дата "МКБ Евролизинг Аутопарк" притежава 9400 превозни средства в своя автопарк, от които 7700 в Унгария и 1700 в България.

"АЛД Аутомотив" е на унгарския пазар от 10 години и управлява 6000 автомобила за своите 500 клиенти. В България асоциираното дружество на "Сосиете Женерал Експресбанк" започна дейността си преди година и половина. Към момента дружеството управлява 2200 превозни средства за своите 85 клиенти в България.

"С тази сделка "АЛД Аутомотив" се превръща в безспорен лидер на пазара на оперативен лизинг с включено пълно обслужване и управление на автопаркове в България", коментира Клаудия Часар Торкар, главен изпълнителен директор на българския клон на компанията.

Сделката по придобиването показва стремежа на "АЛД Аутомотив" да продължи да развива търговската си дейност в Югоизточна Европа.

Очаква се сделката да бъде финализирана в средата на 2016 г. след одобрение от местните контролни органи.

"АЛД Аутомотив" е дружество от групата на "Сосиете Женерал". То е специализирано в предоставянето на услугите оперативен лизинг с включено пълно обслужване и управление на автопаркове. Има представителства в 40 държави и 5000 служители. Към края на 2015 г. управлява 1.2 млн автомобили.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?