Алек Болдуин и Стив Мартин ще водят Оскарите

Алек Болдуин и Стив Мартин ще водят Оскарите

Актьорите Алек Болдуин и Стив Мартин ще водят 82-ата церемония по връчването на кинонаградите Оскар през март 2010 г., предаде АП в сряда.

Двамата са идеалната двойка водещи за Оскарите, заявиха продуцентите на предаването на церемонията Бил Меканик и Адам Шенкман. Според тях актьорите, които се обожават,  ще привнесат в шоуто свежест и забавление.

Шоуто не за пръв път да се води от повече от един човек. През 1929 г. при първото издание на Оскарите на сцената излизат президентът и вицепрезидентът на Киноакадемията., а през 1987 г. е имало трима водещи.

Стив Мартин вече е бил лицето на церемонията през 2001 и 2003 г., а няколко пъти е представял и номинации. Алек Болдуин е обявявал претендентите за приза, но за пръв път ще се качи на сцената на “Кодак Тиътър“ като водещ. И двамата актьори са изразили задоволството си от предложението на продуцентите.

Офертата към тях е била отправена след като австралийският актьор Хю Джакмън отклони поканата да води за втори пореден път церемонията. На тазгодишното издание актьорът, който е по-познат като екшън герой, впечатли публиката с чувството си за хумор и предизвика истински фурор.

Меканик заяви, че през 2010 г. церемонията ще стане по-забавна, по-динамична и “най-добрата от най-добрите“.

Споделяне

Още от