Една ера в световния футбол завърши

Алекс Фъргюсън напуска Манчестър Юнайтед след 26 години и 38 трофея

Алекс Фъргюсън напуска Манчестър Юнайтед след 26 години и 38 трофея

Превърналият се в легенда треньор на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви, че напуска отбора в края на този сезон, след като го води 26 години и спечели с него 38 трофея.

"Решението да се оттегля е нещо, върху което съм мислил изключително дълго време. Сега е правилният момент да го направя. За мен бе важно да оставя възможно най-силната организация в Манчестър Юнайтед за моя наследник и сега смятам, че съм постигнал точно това. Качеството на сегашния състав, който спечели 20-ата титла и балансът на възрастта в него, поставя основите за предстоящи успехи в бъдеще", заяви Фъргюсън.

Все още не е обявено името на новия наставник на Юнайтед.

Тази година Манчестър Юнайтед спечели безапелационно титлата във Висшата лига, като това е 13-та в кариерата на Фъргюсън. 71-годишният треньор спечели два пъти и най-силния европейски турнир Шампионска лига.

"През последното десетилетие семейство Глейзър (собствениците на тима) осигуриха платформата да управлявам Манчестър Юнайтед по най-добрия възможен начин. Освен това имах късмета да работя с тлантлив и достоен за доверието ми изпълнителен директор като Дейвид Гил. Изключително благодарен съм на всички тях", каза още Фъргюсън.

Toй ще продължи да работи в клуба и след прекратяването на треньорската си кариера като спортен директор и посланик на Манчестър Юнайтед по света.

Споделяне

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?