Александър Медведев отстранен от "Газпром", заема се с футбол и хокей

Медведев се отддава само на спортна деятелност

Дългогодишният заместник-председател на "Газпром" Александър Медведев е отстранен от ръководството на газовия концерн и му е отредена кариера на шеф на футболния клуб "Зенит" в допълнение към участието му в ръководството на Континенталната хокейна лига и на хокейния клуб СКА, съобщиха от газовия концерн в понеделник. Медведев ще се съсредоточи и върху дейността на Международния делови конгрес, допълва се в съобщението.

Освен него, освободен от длъжността зам.-председател на "Газпром" е и Валерий Галубьов, който също от много години работи в концерна. За Галубьов не се посочва с какво ще се занимава от тук нататък.

С длъжността началник на отдела, който ръководи добива на нефт и газ на компанията, се прощава и Всеволод Черепанов, който обаче ще бъде преназначен на друга служба в групата на "Газпром", но не се посочва каква.

В съобщението на монополиста не се посочват мотивите на промените и кой ще заеме овакантените места, тъй като решението за прекратяване на пълномощията на тримата трябва да бъде одобрено от Съвета на директорите на "Газпром".

63-годишният Медведев работи в "Газпром" от 2002 г., а до 2014 г. беше и директор на дъщерната компания за износ на газ "Газпром експорт". От 2008 г. до 2014 г. е президент на Континенталната хокейна лига, през 2016 г. влиза в ръководството на организацията, а от днес вече кариерата му изцяло се свързва със спорта.

Миналия петък Медведев е бил назначен за президент на санктпетербургския футболен клуб "Зенит", а в понеделник е бил представен на футболистите и треньорите на тима.

Медведев обяснява, че ще работи и за Младежката хокейна лига.


66-годишният Галубьов работи в "Газпром" от 2003 г. и оглавява "Газкомплектимпекс" до 2006 г.

Черепанов, който е на 52 години, е заемал досегашната си длъжност от 2010 г. и се преназначава другаде в газовата група.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?