Александра Жекова напусна Олимпиадата с тежка контузия

Александра Жекова напусна Олимпиадата с тежка контузия
Най-голямата българска надежда за медал от Олимпийските игри сноубордистката Александра Жекова приключи участието си във Ванкувър .

22-годишната Жекова получи травма по време на второто тренировъчно спускане преди старта в бордъркроса. Въпреки това тя участва в първото състезателно спускане, но падна и едва стигна до финала. Преди второто спускане Александра бе откарана в поликлиниката в олимпийското село.

Жекова преминава магнитен резонанс, който показва огромно разтежение на мускула в горната част на десния крак. В резултат на това се е образувал огромен хематом, който притиска стомаха ѝ.

"Първото ми тренировъчно спускане беше страшно добро. То ми беше напълно достатъчно. И за какво ми беше второто? Можех и без него. Но аз съм си такава и за това си го обяснявам с желанието да го направя още по-добре и по-добре", коментира след състезанието българската сноубордистка.

Заради контузията Александра Жекова няма да участва и във втората дисциплина, за която извоюва квота - паралелния гигантски слалом.

"Изобщо цялото състезание бе много криво. Нито нормални тренировки, нито условия, забавени стартове Това е някаква война, а не фън. Миналата година Стиян Стивертсън скъса тук аорта, счупи ребра, потроши се. Сега тук в поликлиниката видях моята колежка Доменик Малте от Канада, която повръщаше кръв", каза още Жекова.

В сноуборда България ще бъде представена и от Иван Ранчев, който бе допуснат до участие в игрите в последния момент. Ранчев ще участва в паралелния гигантски слалом, който е насрочен за предпоследния ден от форума - 27 февруари.

В класирането по медали до момента води Германия с три златни, четири сребърни и два бронзови медали. В класирането следва Република Корея с три златни и един сребърен медали. Швейцария е трета с три златни и един бронзов медали, а САЩ са четвърти с два златни, два сребърни и четири бронзови медали.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?