Алексей Навални отново бе арестуван

Алексей Навални отново бе арестуван

Най-популярният руски опозиционер Алексей Навални бе арестуван за пореден път в събота пред дома му по все още неизвестни причини. Информацията бе разпространена от говорителката на опозиционера Кира Ярмиш, цитирана от Ройтерс и АФП.

 "Навални бе задържан преди два часа пред дома си. В момента той е в Даниловския полицейски в (в Москва). Не са казали защо са го арестували. Взели са телефона му", уточни говорителката му в Twitter днес следобед.

"Дали са му да проведе един разговор по телефона и той ми се обади, а след това са му взели телефона", допълни Ярмиш в интервю за радио "Ехото на Москва", уточнявайки, че адвокатите му ще се срещнат с него.

Арестът най-вероятно е свързан с намерението на Алексей Навални да организира демонстрации на 9 септември срещу силно непопулярната реформа на пенсионната система.

Часове преди да бъде задържан, Навални обяви в Twitter, че ще направи "интересни изявления" в емисията си, предавана пряко по социалните мрежи, която бе насрочена за 13 ч. московско време. По това време той е бил задържан. Навални остро разкритикува плановете на правителството да вдигне пенсионната възраст, припомня АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят