Алексей Петров е готов за кандидат-президент

Алексей Петров е готов за кандидат-президент

Бизнесменът, бивша барета, бивш арестант и настоящ пуснат под домашен арест Алексей Петров обяви в неделя, че е готов да се включи в президентската надпревара догодина. Намерението си той сподели с плевенски журналисти в дома си, предаде Дарик радио.

"Състезанието си заслужава, особено ако в него се включи и Бойко Борисов", обясни още бившият служител на ДАНС.

Алексей Петров подкрепя и инициативата на партия "Ред, законност и справедливост" за приемане на нова конституция. Според него тя ще даде нов тласък, нови идеи и ще постави точка на изтощителния преход.

По думите на Алексей Петров в РЗС имало хора, с които би работил в екип, и затова, ако те издигнат кандидатурата му, той ще се включи в президентската надпревара.

Според Алексей Петров новата конституция трябва да очертае параметрите на съдебната власт и да ограничи намесата на държавата в икономиката.

Петров каза още, че според него под благодатната маска на борбата с организираната престъпност всъщност се крие политическа саморазправа и се разчистват терени за политика, икономика и лична реализация. Правят се и опити да се подчини организираната престъпност да работи в нечия полза, каза той и като пример посочи контрабандата.

Алексей Петров поясни пред журналистите, че в килията си начертал схема на истинския "Октопод" и наслагал имена. Това били бивши и сегашни служители на службите, които работят, според него заедно, и определят политиката на България. По този начин те били криминализирали прехода.

Споделяне

Още по темата

Още от България