Алексей Петров става член на РЗС

Алексей Петров става член на РЗС

Намиращият се под домашен арест Алексей Петров, който бе обвинен като глава на престъпната група “Октопод“, ще стане член на партията “Ред, законност и справедливост (РЗС), стана ясно от думите на нейния лидер Яне Янев.

Янев бе този, който почти веднага след промяната на мярката за неотклонение на бившата барета и сътрудник на ДАНС, обяви намерението на Алексей Петров да се включи в политиката. Дни след като бившата барета напусна ареста лидерът на РЗС отново се оказа в центъра на политически скандали, които в месеците, когато Петров бе зад решетките, бяха позаглъхнали. Хитът на Янев от петък е наличието на свидетел за пазаруването на гласове от страна на ГЕРБ по избори.

"Политическият съвет на РЗС приема условието на Алексей Петров за влизане в политиката - да бъде изградена екипна форма на управление", заяви в неделя преди заседание на РЗС Янев. Предстои бившата барета да мине "демократичните процедури за членство“ в парията.

В разговор с ръководството на РЗС Петров ще трябва също така да детайлизира своята визия за "алтернатива на едноличния модел на управление".

Още не е ясно как точно Петров ще стане алтернатива на сегашното управление. Според предишни изявления на Янев някогашният сътрудник на ДАНС може да поеме експертен съвет към партията, който ще отговаря за сферата на сигурността.

В неделя бе оповестено и писмо от Алексей Петров в подкрепа на искането на РЗС за референдум за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция. Той обаче отново посочва, че не споделя идеите за президентска република, а настоява за засилване ролята на парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?