“Алфа банк” в Гърция блокира интернет банкирането за уикенда

“Алфа банк” в Гърция блокира интернет банкирането за уикенда

Гръцката "Алфа банк", която е една от четирите водещи кредитни институции в страната, обяви в събота сутринта, че през почивните дни блокира значителна част от операциите си по интернет банкиране, съобщи сайтът “Дневник“. На сайта на българския клон на банката няма подобно съобщение.

Блокирането на онлайн банкирането е станало почти веднага след като премиерът Алексис Ципрас съобщи, че ще поиска от парламента да насрочи за 5 юли референдум за споразумението с кредиторите.

От "Алфа банк" съобщават, че причината за замразяването на значителна част от услугата “Alpha Web Banking“ се дължи изключително на технически причини.

Въпреки това услугата остава достъпна за следните операции: нареждания за бъдещи трансфери от сметката (незабавното изпълнение няма да е възможно); плащания, които ще се извършат на 29 юни или след това; нареждания за преводи към други банки, които да се извършат на 30 юни или след това; преводите, наредени за изпълнение в събота, 28 юни 2015г., ще се извършат в понеделник, 29 юни 2015г.

Банката твърди, че в понеделник онлайн банкирането ще бъде възстановено.

Споделяне

Още от Бизнес