Алианц Банк възстановява сумите на измамените си клиенти в Нова Загора

Сн. Архив

Алианц Банк е започнала възстановяване на сумите на измамените си клиенти в Нова Загора, съобщиха от финансовата институция.

Това става по-малко от месец, след като се разбра за източването на около 400 000 лв. от сметки на клиентите на банката в Нова Загора. Обвиняема е бившата шефка на клона Биляна Манчева, която съдът пусна под домашен арест.

Алианц Банк е започнала изплащането на средствата на засегнатите клиенти с потвърдени неоторизирани трансакции по сметките си, се казва в съобщението на банката. В него не е посочено за колко физически и юридически лица става въпрос, нито стойността на възстановените средства.

Първоначално банката беше обявила, че ще започне възстановяването на средствата след приключване на разследването по случая.

Сега обаче "като част от корпоративните ценности и вътрешните стандарти за интегритет на компанията, банката взе решение да възстанови средствата на клиентите в пълен размер преди приключване на наказателното производство", става ясно от съобщението.

"Мисията на Алианц Банк България е да бъде доверен партньор и съветник на своите клиенти, затова тяхната удовлетвореност е основен приоритет за нас. Практиките ни се фокусират върху поддържането на международни стандарти за банкиране, етични бизнес норми и най-високо ниво на обслужване", се казва още в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес