"Алтернатива за Германия" направи още една крачка към крайнодясно

Масови протести срещу "Алатерантива за Германия" по време на конгреса й.

Крайнодясната популистка партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), която приключи в неделя двудневния си конгрес в Хановер, направи още една крачка надясно, като избра двама членове от националистическото си крило - Йорг Мойтен и Александер Гауланд - за съпредседатели на партията.

Двамата имат изразени антиислямски и антиимигрантски виждания, които помогнаха на партията да спечели почти 13 процента от гласовете на изборите през септември, давайки ѝ 90 места в Бундестага.


Ислямът принадлежи на Германия, колкото Ангела Меркел принадлежи на канцлерството, заяви Фон Щорх, която получи подкрепа от 55.2 процента от гласовете на делегатите, за да бъде отново част от ръководството на АзГ.


Алис Вайдел, която ръководи парламентарната група на АзГ, каза, че кариерата на Меркел е към края си и напомни, че много бивши привърженици на консерваторите на Меркел не одобриха управлението ѝ по време на бежанската криза.


Беатрикс фон Щорх, депутатка от АзГ от северния град Любек, каза, че решението на Меркел да приеме стотици хиляди мигранти през 2015 и 2016 година, я прави най-големия нарушител на закона в германската история след Втората световна война.

Споделяне

Още от Свят