“Алумина груп” ще ремонтира онкоболницата в Русе за 9 млн. лв.

Обединението “Алумина груп”, в което влизат търновската “Алумина Елит” и русенската Джи Ти Ер груп”, ще направят ремонта на онкологичния център в Русе за близо 9 млн. лв. В четвъртък министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева направи първа копка на обекта.

Обновяването и оборудването на Комплексния онкологичен център в Русе се осъществява по оперативна програма “Регионално развитие” като безвъзмездната помощ е 6.5 млн. лв., според информационната система за еврофондовете ИСУН.

Ремонтът на клиниката трябва да се изпълни в рамките на една година. Освен това в рамките на проекта ще се купи и нужната апаратура за лъчева терапия.

Така от 2014 г. около 900 пациенти на центъра ще получават лечение на място в Русе и вече няма да пътуват до други градове. Още 1800 души годишно пък ще могат да получат съвременна образна диагностика, посочи Екатерина Захариева.

От модерното медицинско оборудване и подобрената обстановка ще могат да се възползват около 480 000 жители на Русенска, Силистренска и Разградска област, което е 6.5% от населението на страната.

По програма “Регионално развитие” са предвидени 288 млн. лв. за обновяване и модернизация на лечебни и здравни заведения, припомни министър Захариева. Сключените са договори за около 258 млн. лв., с които ще бъдат модернизирани 44 болници.

Споделяне

Още от Бизнес