Алжирецът Аладин опроверга адвоката си и призна за нападението над Виктория

Алжирецът Аладин опроверга адвоката си и призна за нападението над Виктория

Задържаният преди два дни в Гърция 20-годишен алжирец Салахадин бин Аладин тотално провали защитната теза на служебния си адвокат Румяна Памукова и призна, че е нападнал с нож връстничката си Виктория Христова с намерение да я ограби.

Това стана в петък по време на заседанието на Софийския градски съд (СГС) по искането на прокуратурата за постоянен арест на Аладин и Александър Симеонов, който според обвинението му е помогнал да се укрие и да избяга от София след нападението в нощта срещу 2 ноември.

В началото защитата на алжиреца пледира пред съда, че не трябва да се дава ход на делото, тъй като истинското име на клиента ѝ било Абдул Кадир. Оспори и авторството на деянието с аргумента, че от кадрите от охранителните камери в магазина, където работи Виктория, не става съвсем ясно, че нападателят ѝ е Аладин.

Самият той обаче заяви, че се казва Салахадин бин Аладин и, че си е признал всичко в полицията.

"Аз си признах всичко пред полицията, даже не исках да бягам, но приятелят ми Алекс ми каза, че ще ми уреди фалшива карта за Европа. Аз пак не бях сигурен дали да тръгна, защото знаех, че по отпечатъците ще ме върнат", обясни обвиняемият за грабеж и опит за убийство.

В крайна сметка СГС прецени, че са налице основанията алжирецът да остане за постоянно зад решетките. Смятаният за негов помагач българин пък се отърва с най-леката мярка за неотклонение – "подписка", тъй като е съдействал на разследващите, за да тръгнат по следите на алжиреца.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?