Американче прави гривни, за да помогне на родителите си да осиновят две българчета

Малката Оливия Хийстън

Седемгодишно американче от щата Канзас помага на родителите си да съберат пари, за да осиновят две българчета от българско сиропиталище, пише сайтът Канзас.ком, цитиран от БТА.

За целта 7-годишната Оливия Хийстън прави пъстри гривни от мъниста, които продава за 5 долара. Досега от кампанията си тя е събрала 2000 долара. На родителите ѝ са необходими 30 000 долара, за да покрият разходите по осиновяването на децата от българските сиропиталища.

Досега семейството е събрало 10 000 долара чрез различни начинания, като продажба на лимонада, продажба на стари вещи от дома или лятна бригада по събирането на кучешки фекалии от улиците

Оливия разказва, че двете деца в България се казват Сам и Софи. Сам е на 6 годинки и живеел в частно сиропиталище в България, където обаче по думите ѝ децата били недохранвани и грижите за тях не били достатъчни през уикендите. Детето има и генетично заболяване, заради което части на тялото му растели различно бързо.

Майката на Оливия - Лорийн Хийстън, разказва, че лекар от щата Калифорния е предложил да се грижи за Сам, когато бъде осиновен и бил учуден, че момчето е живяло толкова дълго време без истинска медицинска помощ.

Софи е на 2 годинки и е в друго сиропиталище. Тя има тежка форма на сколиоза и на гръбначното заболяване спина бифида.

Лорийн и съпругът ѝ Рич имат и 5-годишен син Джак, но искат повече деца. Те са пратили документите за осиновяване на българчетата и сега очакват отговор от България и одобрение да се срещнат с двете деца. След това опознавателно пътуване, двойката ще отиде отново в България, за да финализира осиновяването и да отведе децата в САЩ. Вероятно това ще стане през март.

Споделяне

Още от Свят