Американец, чакал 20 г. изпълнение на смъртната си присъда, беше пуснат на свобода

Американец, чакал 20 г. изпълнение на смъртната си присъда, беше пуснат на свобода

Американец, който от двайсет години чакаше изпълнение на смъртната си присъда заради предполагаемо убийство, беше пуснат на свобода, предаде Асошиейтед прес.

Съдия постанови, че 42-годишният Джърмейн Райт, обвинен за убийството на 66-годишен служител на магазин за спиртни напитки, извършено на 14 януари 1991 г. в щата Делъуеър и осъден на смърт година след това въз основа на направени самопризнания, трябва да е на свобода.

Съдията по случая Джон Паркинс прецени, че показанията на Райт са били взети в момент в който той е бил под влияние на хероин и се е държал странно, факт пренебрегнат от разпитващите го. Освен това разпитът продължил 13 часа в стая без прозорци и с размери 13 на 10 метра, където Райт бил закопчан с белезници за масата.

Разпитващите го не му обяснили добре правата му във връзка със самообвиняването и във връзка с назначаването на адвокат.

Резултатът от този разпит и тези така наречени самопризнания бил, че те не съвпадали с физическите доказателства и с разкази на очевидци, постанови съдията по случая.

Прокуратурата обжалва решението.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?