Американец може да оглави полицията в Лондон

Бил Брантън ЕПА/БГНЕС

Американецът Бил Братън, който стана известен с ефективните си действия срещу престъпността в Ню Йорк и Лос Анджелис, когато беше шериф, може да оглави полицията в Лондон. Това съобщава в. "Таймс".  Според публикацията британското правителство желаело да привлече за работата суперченгето.

"Имал съм привилегията да ръководя две полицейски управления в САЩ, които имаха международно значение.  Поради това имам интерес и към лондонската полиция, тъй като задачите, по които работите, излизат далеч извън рамките на конкретния район на отговорност", заявява Бил Братън пред "Таймс".

Следващата седмица се очаква вътрешният министър Тереза Мей да отстрани една юридическа пречка, която забранявана чужденци да заемат висшия полицейски пост в столицата на Великобритания.

Братън изрежда и уникалността на задачите, по които би работил като шеф на лондонската полиция, включително и по обезпечаване сигурността на кралското семейство и борбата срещу тероризма.

В момента 65-годишният Братън има частна фирма в Ню Йорк, действаща в сферата на сигурността.

Премиерът Дейвид Камерън се допитваше до него през 2011 г. по време на безредиците в столицата и искаше съвет как да се справят властите с бандите.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?