Американец ограби банка и хвърляше банкноти с възгласи "Весела Коледа"

Американец ограби банка и хвърляше банкноти с възгласи "Весела Коледа"

Мъж с бяла брада беше задържан по подозрение, че е ограбил банка в американския щат Колорадо и после хвърлял във въздуха банкноти с възгласи "Весела Коледа" към минувачите, съобщиха полицията и местните власти, цитирани от Ройтерс.

65-годишният Дейвид Уейн Оливър беше арестуван в близкото кафене "Старбъкс", след като в понеделник следобед ограби "Академи банк" в Колорадо спрингс, по полицейски данни.

Полицията каза, че заподозреният "заплашвал да използва оръжие" и напуснал банката с неуточнена сума пари в брой.

Телевизионният канал КейКейТиВи (KKTV) съобщи, че очевидецът Дион Паскал разказал как Оливър излязъл от банката и хвърлял пари наляво и надясно.

Първо започна да вади банкноти от чанта и да ги хвърля, после започна да крещи "Весела Коледа", предаде телевизионният канал като се позова на очевидеца.

Той каза още, че минувачи събрали част от парите и ги върнали в банката докато Оливър отивал към "Старбъкс", където седнал и изглежда започнал да чака полицията да го арестува.

Вестник "Денвър пост" цитира полицай, че все още "хиляди долари" не са открити и посочи, че няма данни Оливър да е използвал оръжие при обира.

На снимки, направени в полицията след задържането му, се вижда, че Оливър е с прошарена коса и напълно бяла брада.

Той е отведен в затвор в Ел Пасо преди насроченото му за четвъртък първо явяване в съда.

Споделяне

Още от Свят