Американец платил 500 хиляди долара по застраховка с 4 тона монети

Американец толкова се ядосал на съдебна заповед да върне над 500 000 долара по застраховка за автомобилна катастрофа от 2001 г., в която загинал синът му тийнейджър, че решил да изплати сумата в монети - четири тона монети, съобщи Асошиейтед прес.

Камарата монети била доставена с камион на две адвокатски кантори, които защитавали интересите на други пострадали от катастрофата, които са оцелели.

 

"Просто исках да привлека вниманието към станалото тук. Не изпитах удовлетворение да го направя. Загубата на дете си е загуба на дете и всички пари на света няма да го заменят", заяви 76-годишният Робърт Херин.

 

Съдът наредил на Херин да изплати сумата при решаване на продължил с години съдебен спор между оцелелите от катастрофата как да се разпределят 800 000 долара застраховка.

 

В катастрофата загинал 15-годишният син на Херин, който бил пътник в кола, блъсната странично от камион. Други трима души в нея били ранени.

 

Адвокатът на шофьорката на колата и сина ѝ Марк Принс, който също е бил пътник в катастрофиралата кола, определи начинът на плащане като изненадващ и като създаващ риск от обир за кантората му заради медийното внимание.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?